Welcome to anonymous blog B-)
Saya Capital I !: Keputusan UPSR 2012 :)

Keputusan UPSR 2012 :)



بسم الله الرحمن الرحم
Bismillah ...

السلام عليكم
Assalamualaikum ...

Hari ni , dapat juge aku menaip ... Keputusan keluar Isnin , aku buat entry hari Jumaat , haha , aku lambat buat entry sebab aku ada SDEA ( sijil darjah enam agama ) Alhamdulillah , hari ni habis periksa ..




Alhamdulillah , selama 2 bulan aku tunggu , akhirnya keputusan UPSR keluar jugak... Hurmm , hari yang sungguh bermakna bagi aku dan kawan-kawan aku ... Seramai 9 orang daripade 47 calon yang dapat 5A kat sekolah aku .. Ye , aku tau korang pelikkan ? Yelah , sebab bilangan murid kat sekolah aku sikit , hurmm , aku tak kisah pon ._.5A ] semua murid tahun 6 nak dapat 5A kan ? Itulah impian kitorang yang baru berumur 12 tahun ni .. Kalau dapat 5A , Ya Allah , menangis-nangis tanda gembira , terlompat sana , terlompat sini .. Tapi , adekah kita fikir tentang kawan kita yang kurang berjaya ? Ya , memang tak pon .. Aku pon macam tu , bila dapat keputusan aku terlompat-lompat . Aku nangis-nangis , tapi bila aku tanya teacher aku , teacher aku terdiam ... Nak dengar lagi ? Hah , bace ye :)


" Teacher , abby dapat 5A kan ? "

Teacher terdiam , muka dia bertukar sayu ... Tiba-tiba teacher membuka mulut untuk memberitahu sesuatu ..

" Abby tak dapat 5A , dia dapat 4A 1B .. B die sains .. "

Hah ? Ape ? What ? Betul ke ? Aku menjerit dalam hati ... Ya Allah , kenapa abby dapat tak 5A ? Berulang kali aku menjerit ayat itu dalam hati .. Aku tak sangka ... Malam tu aku on9 FB .. Aku bace status abby ..

"Aku tetap tertawa walau aku sbenarnya ingin menangis. Aku tetap tersenyum walau aku sebenarnya kecewa. Aku tetap kuat walau aku sebenarnya sudah lemah. Aku tetap semangat walau aku tertekan. dan yang terpenting Aku tetap sabar dan memandang segalanya baik saja walau sebenarnya hatiku sedang merana kerana aku tahu Allah sentiasa disisiku. Baik sangka dengan Allah :')"

Ya Allah , kesian abby , aku menangis dalam hati .. Aku bagaikan terasa keperitan yang dirasai abby ... Aku cuba bayangkan bagaimana rasanya bila tak dapat apa yang kita impikan ... Sakit , perit ...  Aku bace lagi status dia .. Ya Allah .. sedihnya .. Dah lama air mataku bergenang di tubir mata , tapi tak jatuh-jatuh .. Lepas bace status abby , sebutir air mata keluar .. Kemudian , makin banyak air mataku yang keluar ..

"Berat hati ingin menerima, Berat mulut ingin mengatakan, Berat telinga untuk mendengarkan, Berat mata untuk melihat."

Ya Allah ... betapa beratnye hati abby nak menerima .. Aku chatting dengan abby .. abby balas macam ni :

" tapi kan, entah la. kali ni kita x sedih sgt. kita balik rumah, mula2 bila tahu, relax je. tp bila misya dh ckp cm ni, "abby, kau tahu x.. kawan2 kau semua dpt 5a. ily, mai, athirah, syafiqah han, rmi kawan baik kau dpt 5a. kau je tak," time tu kita okay lg. tp bila ayh kita tepon, kita just kelua air mata. (nangis tnpa suara). tp lepas tu terus okay. haziq hntr mesej, kita balas. kalau ikutkan mse awk, kita x nak bls ape2 mesej dr korg, sbb kita fikir kita trlampau sedih. tp dh lama2, kita okay. sbb dr awl, kita dh niat, ape pun result y keluar, kita patut terima dan redha. blik tu, ayah kita soh solat zuhur n bt sujud syukur. lepas je tu, kita dh mcm biasa. lantaklah ape org nak kata.."

Korang nampak ? betapa dia sedih ... Aku juge merasakan kesedihan tu .. Athirah cakap , mama abby kata 
dekat mama athirah yang abby dah tak ada selera nak makan .. Kesian dia .. Ya Allah , berikanlah kejayaan dan rezeki yang melimpah ruah kepada sahabatku kelak ... Amin ..

*** Cerita tentang aku ***

Yeay ! 5A ! Alhamdulillah ! Aku terjerit kat dalam pejabat mase ambil keputusan .. menggigil tangan aku bila pegang kertas keputusan tu ... Aku bace balik , betul , 5A ... Aku terus peluk umi and ayah aku ... Basah baju diorang dek air mataku ... Pastu mama athirah peluk aku .. Selepas agenda peluk memeluk , aku and kawan aku ( mai , aisyah , athirah , syafiqah , aku ) ambil gambar .. * abby belum datang * Masa nak ambil gambar tu , anak cikgu Sabariah , namanya Bahiyah , kesat air mataku sambil berkata :

" Janganlah nangis akak , kan nak ambil gambar .. Sini kita kesat air mata akak "

Ya Allah , terharunya aku .. Sayang Bahiyah ! Kitorang pon tersenyum sampai ke telinga masa ambil gambar .. Haha :) Nice moment in my life .. Can't forget it :) 

* a few past day ... *

Yahoo ! Not Yahoo masangger but yahoo ( tanda gembira ) aku dapat interview ke Maahad Muar .. Alhamdulillah , impian aku nak masuk sekolah tu ! Harap-harap aku dapat .. Amin :)

* today *
Kring , kring ... Tak sempat telefon rumah aku nak berdering buat kali ke-3 , aku dah angkat ... Tererkan ? Haha , sebenarnya , aku ada kat sebelah telefon rumah mase tu , sebab nak main laptop ... Tiba-tiba , seorang wanita berkata :

" Hello , Assalamualaikum .. "

" Hello , Waalaikumsalam "

" Ni ANONYMOUS ke ? "

" Ye , saya ANONYMOUS "

"Hah , ni saya daripada Sekolah Sains Batu Pahat , awak dapat interview untuk ke sekolah kami . "

" Alhamdulillah .. "

" Sila datang pada pukul 8:15 pagi , di sekolah kami .. Pada minggu hadapan , 26 / 11 / 2012 iaitu hari Isnin . Pakaian sukan "

" Ok , terima kasih "

" Sama-sama "

Tut , tut , tut .... Talian dimatikan ... Ahhhh ! Yeay !!!!! Ya Allah , terima kasih ! Yes ! Aku dapat tawaran ke Sekolah Sains Batu Pahat ! Tapi , I'm not sure lah dapat ke tak .. Sebab aku tau tahap intelligent aku ... Tak tinggi pon tahap intelligent aku .. So , aku tak mengharapkan sangat dapat masuk sana :) BTW , aku sangat mengharapkan yang aku dapat masuk Maahad ... Impian aku !! Doakan aku tau ?! :)

Sekian sahaja daripada saya , Anonymous , from planet Marikh :)Semoga hidup korang akan terus maju :)


2 comments:

  1. Ayuh sama-sama mendoakan yang terbaik buat diri sendiri ;)

    ReplyDelete
  2. Nak yang awesome , MELETOPS , WOW ,
    http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/awesome-ga-in-blog.html .

    Buat blog btambah comel ?
    http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/tutorial_5790.html

    Ingin direview ?
    http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/review-blog.html

    ReplyDelete

Copyright© IlyHye-Fa